O jídle

Zakládáme si na kvalitě a chuti jídel. Denně nakupujeme čerstvé potraviny, testujeme a konzultujeme nové recepty se Zdeňkem Pohlreichem. Konzervanty ani éčka u nás nemají místo. Vaříme chutně, zdravě, s kvalitou a jednoduchostí!

01

Suroviny

Používáme čerstvé lokální suroviny od vybraných českých farmářů a prověřených dodavatelů. Zahraniční suroviny kvalitní, s historií (z celé Evropy). Snažíme se využívat primárně českou bio produkci a držíme se hesla: Jednej lokálně, mysli globálně! Zaleží nám, aby suroviny měli, co nejmenší uhlíkovou stopu. 

03

Zchlazování

Princip šokového zchlazování spočívá v co nejkratším překonání kritických teplot, kdy dochází k rychlému pomnožování mikroorganismů, ať už to jsou bakterie, toxiny, plísně atd. To znamená v co nejrychlejším zchlazení pokrmů z horkého stavu ( + 65°C a více) na teplotu pod + 7°C.

02

Doprava

Naše jídlo vozíme v chlazené dodávce při +3°C, v termoportu, který  je denně dezinfikován. Jídlo převážíme chlazené a tím zamezujeme množení bakterií.

04

Obalový materiál

Používáme kompostovatelný, 100 % recyklovatelný materiál, který neuvolňuje žádná aditiva a jiné složky do jídla.
Krabičky je možné po domluvě vrátit zpět. Recyklujeme za Vás.

05

Bez éček

Konzervanty a éčka používají v kuchyni jen béčka!

Příprava jídel

  • Maso připravujeme metodou sous-vide (vakuové vaření) pomalé vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě. Potraviny si udržují neporušenou strukturu, zachovávají si důležité živiny a chuť, maso neztrácí na hmotnosti a zůstává šťavnaté.
  • Ryby připravujeme na páře nebo na grilu.
  • Zeleninu blanšírujeme. Blanšírování je krátké vaření ve vroucí a silně osolené vodě, které se ihned poté zastaví prudkým ochlazením.
  • Zeleninu pečeme a ihned zchlazujeme.
  • Rýže té nejlepší kvality vaříme v rýžovaru.
  • Ostatní vaříme co nejšetrněji a nejlépe jak umíme. Důležité je surovinu ihned zchladit (zašokovat).